Reteta cremes frantuzesc- asa cum l-am facut eu! crema: 2l lapte, 500g zahar, 200g ciocolata alba, 10 linguri de faina, 4 vanilii, 10 oua, 500 ml frisca (creme patiserie), 2 gelatine dr. Oettker, putina sare. Mod de preparare: -pune la foc jumatate laptele cu jumatate zaharul, vanilia si un varf de cutit de sare, -separa galbenusele de albuse -galbenusele si faina le amesteci cu laptele rece si le adaugi in laptele de pe foc mestecand continuu sa nu se faca cocoloase -adauga ciocolata taiata bucatele sa se topeasca mai usor, -gelatiana o pui sa se inmoaie cu 100 ml apa rece si o incalzesti pana se topeste (atentie sa nu fiarba-isi pierde proprietatile) si o adaugi la crema cand este fiarta (sa nu mai aiba gust de faina) -bati albusele cu restul de zahar si incorporezi spuma in crema cu focul mic si mestecand continuu sa nu se taie; -pui crema la rece si intre timp bati frisca, dar nu lasi sa se raceasca de tot si incorporezi si frisca in crema. Aseaza intr-o tava (sau in cutia in care sunt impachetate foile daca sunt din comert) o folie prospetime si prima foaie toarna crema peste ea si aseaza a doua foaie. Da-l la rece, pudreza foaia cu zahar si Pofta buna! Daca foile sunt de cumparat poti face 2 cremesuri cu aceasta cantitate, daca nu poti injumatati cantitatile. Eu am facut eu foile si au fost foarte mari! il mai poti aseza si altfel, asa cum poate ai mancat din comert: Foietaf dedesubt, crema, piscoturi (sau un blat subtire), crema si glazura de ciocolata
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Voi incerca si eu aceasta reteta :)