CASTRAVETI BULGARESTI
La 1l otet se pune 3l apa,0,500g zahar,foi de dafin si boabe de piper si sare dupa gust se pune la
fiert.Se aseaza castravetii in borcan (cruzi) cu morcov, ceapa, bobe de mustar si 2-3 catei de usturoi, se toarna apa clocotita,se leaga borcanele si se pun la dunst (bainmarin) se clocotesc 15 minute.
SALATA ARDELENEASCA
2kg castraveti
2kg varza
2kg ardei gras (de preferinta si cativa rosii pentru aspect)
1kg ceapa
sare dupa gust,1 lingurita mica de borken, 1 lingurita de salicilat
Se taie solzisori toate legumele (rondele ca la salata castravetii),se adauga mirodeniile,se amesteca toate si se pune vasul la rece 2 zile timp in care mai amestecam cand ne amintim. Se pune in borcane si atat.
SALATA DE VINETE CU ARDEI COPT
Se pun cantitati egale de vinete si ardei coapte in prealabil si rupte fideluta. Se aseaza intr-un castron si se toarna peste ele un sos sa i zic asa facut din: otet si zahar in cantitati egale, sare dupa gust si 100 ml de ulei. Se amesteca toate, se pun in borcane si se dau la dunst pentru 30 de minute. Este foarte gustoasa!