Se fac 2 blaturi cu cacao: 8 albusuri,8 linguri de apa putina sare,se bat cu mixerul, se adauga 16 linguri de zahar pe rand si se mixeaza incontinuu, se adauga galbenusurile, 2 linguri de ulei si un varf de cutit de praf de copt stins cu otet. Se adauga 2 linguri de cacao si 14 linguri de faina, se amesteca,se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace. La fel se face si al doilea blat.poti sa-l faci dreptunghiular sau rotund dupa preferinta.
Crema: se bat cu mixerul 6 oua intregi, 300g zahar, 50g cacao si un sfert dintr-un pachet de margarina rama, se pune vasul pe abur si se fierbe pana se omogenizeaza. (Daca pui un pic de margarina nu se zahariseste crema!) Se pune la racit sa fie la temperatura camerei si pe urma se amesteca (cu mixerul) cu 1buc de margarina rama, restul din cea care ai pus la fiert si o cutie de crema de ciocolata de 400g (finetti sau altfel...). Se caramelizeaza 200g zahar si se stinge cu 500ml apa, se raceste putin (sa arda cand pui degetul in el astfel blatul ramane pufos), se taie blaturile in doua si se siropeaza cu siropul astfel obtinut, se ung cu crema, se asaza unul peste celalalt si obtii tortul. Topesti pe abur 200g ciocolata de menaj, amesteci cu 7 linguri de ulei si imbraci tortul. Il ornezi cum iti vin ideile.
Draga mea tot gandindu ma la tine m apucat acum sa fac rețetă ta de tort,sper sa iasă.te îmbrățișez cu drag,mie dor de tine,sa ao grijă de tine,te pup.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
am sa pastrez ideea sa fac de sarbatori acest tort...merita!!!