BLATUL:
6 albuse de ou,6 linguri de apa,sare,se bat spuma cu 12 linguri de zahar,se adauga galbenusele 1 vf de cutit de praf de copt stins cu otet,2 linguri de ulei,se mai bat putin,se adauga 12 linguri de faina,se amesteca si se da la
cuptor.Se coace in tava sau cratita mai mare.
CREMA:
6galbenuse se freaca cu 150g zahar,4 vanilii si 100 ml lapte,se pun pe abur si se fierb pana se
omogenizeaza.Se dizolva 3 plicuri de gelatina(dr.Oetker) in 150 ml apa rece,se pune pe foc si se incalzeste pana la fierbere si se toarna in compozitia de galbenus amestecand-o bine.Pana fierbe crema de galbenus se bat spuma 6 albuse cu 8 linguri de zahar si dupa ce am pus gelatina,amestecam si spuma in
compozitie.Se pune la racit (cam asa ca apa de la soare).Intre timp se bate 1L frisca lichida,se pregatesc fructele si cand crema este buna se amesteca cu jumatate din frisca batuta (cealalta jumatate se pastreaza pentru ornat) si fructe ( 1 compot de ananas,100g stafide+2 fructe kiwi taiate marunt).
Se taie blatul in doua,o parte se aseaza pe fundul tavii in care l-am copt, se toarna crema si se aseaza cealalta parte de blat.Dupa ce s-a racit se da forma pe care o dorim,si se orneaza.
POFTA BUNA!