INGREDIENTE:
750g zahar
315g lapte praf
1 buc unt
50g cacao
150ml apa sau cafea fiarta
Se pune intr-un vas zaharul si apa si se clocoteste 5-6
minute.Se formeaza o spuma alba,care pentru consistenta o testezi astfel:pui intr-o canita de cafea putina apa si cu o lingurita torni un pic de sirop.Daca se aseaza pe fundul cestii ca o bobita poti continua daca nu o mai clocotesti putin.
Adaugi cacaoa amestecand-o pana se incorporeaza (pe foc mic),adaugi untul amestecand pana se topeste,iar apoi o iei de pe foc si amesteci cu laptele praf.
Dupa preferinta poti sa pui esenta de rom sau cafea fiarta sau poti sa o lasi asa cu gustul acela al ei de lapte.
Asezi intr-o tava o bucata de celofan si o torni acolo, pui la rece si o mananci cu POFTA.
Daca iti place poti sa pui alune,stafide....
SINT UN MARE DEVORATOR DE CIOCOLATA DE CASA!
e mai curata si mai sanatoasa decat multe din comert!
multumim pentru reteta, merita facuta pentru nepoti!
Poza postata face cat o mie de cuvinte !!!